Recepten...

:: Asperge salade.                 

Benodigdheden voor 4 personen, maaltijdsalade.

  • 1 kg asperges
  • 200 gr gekookte ham in blokjes
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 4 eieren
  • 125 gr crème frêche
  • 2 á 3 eetlepels mayonaise
  • Peterselie naar behoefte
  • 1 goudbouillon blok

Bereiding:
Schil de asperges en snij ze in stukken van 2 á 3 cm.
Kook de asperges in water met het goudbouillon blok
Zeker 1 uur laten uitlekken.
Intussen eieren koken en ham in blokjes snijden.
Crème frêche en mayonaise mengen.
Eieren prakken en bij het mengsel van de crème frêche en mayonaise doen.
Uitgelekte mandarijntjes, de gekookte ham en de asperges bij het mengsel doen.
Alles goed mengen en daarna 2 uur in de koelkast zetten.
Voor het opdienen garneren met peterselie.

Smakelijk eten!

===============================================

:: Goulash van varkensvlees.                 

Benodigdheden voor 4 personen.

  • 600 gr hamlappen
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 125 gr ontbijtspek
  • 2 grote uien
  • 2 kleine paprika’s naar keuze
  • 2 eetlepels milde paprika poeder
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 175 ml water
  • 25 ml azijn
  • 1 bekertje crème frêche
  • zout en peper

Bereiding:
Het vlees in blokjes snijden.
De uien en paprika’s snijden.

In een braadpan een beetje boter of olie verhitten en hierin de spekblokjes uitbakken.
Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
Bak het vlees even mee met de spekblokjes en voeg vervolgens de uien en paprika toe.
Knoflook snipperen en meebakken samen met het paprikapoeder.
Tenslotte de tomatenketchup, water en azijn toevoegen.
Ca. 1 uur laten stoven.

Crème frêche erdoor roeren.

Smakelijk eten!

===============================================

:: Limburgs zuurvlees.                 

Benodigdheden voor 4 personen.

  • 600 gr hoogrib in blokjes of runderpoulet
  • 50 gr boter
  • 100 ml azijn
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 Jeneverbessen
  • 3 kruidnagels
  • 4 uien
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 2 sneetjes ontbijtkoek
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • zout en peper

Bereiding:
Het vlees in blokjes snijden.
Bestrooi het vlees met peper en zout.

Verhit 25 gr boter in een braadpan tot het schuim begint weg te trekken.
Doe het vlees in de pan en bak het al omscheppend tot het vlees grijs van kleur is.
Schenk het water en azijn langs de wand van de pan bij het vlees.
Voeg de laurierblaadjes, de jeneverbessen en de kruidnagel toe.
Breng alles aan de kook en leg de deksel op de pan.
Stoof het vlees op een laag pitje ca. 1 uur.

Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de uien in 5 min goudbruin.
Schep de uien, de stroop en de ontbijtkoek door het vlees. Stoof alles nog 1,5 uur.

Breng het zuurvlees op smaak met bruine basterdsuiker en eventueel wat zout en peper naar eigen smaak.

Smakelijk eten!

===============================================

:: Ribjessoep.                 

Benodigdheden.

  • 1kg Ribjes
  • 2,5 liter water
  • 6 bouillonblokken
  • Prei naar wens
  • Selderij naar wens
  • 1 kopje Rijst

Bereiding:
Soep trekken van water, ribjes en bouillonblokken.
Als het vlees gaar is, vlees verwijderen en soep zeven.

Prei, Selderij en Rijst toevoegen en 10 minuten laten koken.
Vlees van botten ontdoen en kleingesneden terug in de soep doen.
Soep af laten koelen tot kamertemperatuur en daarna in de koelkast zetten of invriezen.

Smakelijk eten!

===============================================

::Mergballetjes voor rundvleessoep.                 

Benodigdheden.

  • een schaaltje mergpijp
  • een bouillonblok
  • beschuit of paneermeel
  • eieren

Bereiding:
Merg uit mergpijpen halen.
(niet van tevoren koken)
Van de lege mergpijpen kan daarna,
naar eigen inzicht met mager soepvlees of
soepvlees met been runderbouillon getrokken worden.
Merg prakken en de verkruimelde bouillonblok toevoegen.
Goed mengen met een geklopt ei.
Al knedend zoveel verkruimelde beschuit of paneermeel toevoegen,
totdat een plakkerige massa ontstaat.
Het mengsel mag niet te droog of te nat worden..
Regel dit met een extra ei en/of beschuit/paneermeel.
Van het mengsel kleine balletjes draaien, dikte 1 cm.
De balletjes even laten koken in
een kleine hoeveelheid van de runderbouillon.
Gebruik niet de hele bouillon, bij een verkeerde verhouding bindmiddel is de rest van de bouillon nog te gebruiken.
Voeg de balletjes naar eigen inzicht toe aan de rundvleessoep

Smakelijk eten!

Recepten...

Uw eigen recept op deze site?

Mail ons op info@boerderijwinkelfromberg o.v.v. RECEPTEN en wij zorgen dat uw recept hier komt te staan!